A dohányzásról leszokás nem egyszerű, de egyáltalán nem lehetetlen dolog. Sokan úgy vélik, aki a dohányzás rabja, az a leszokás bármilyen fortélyát kipróbálja, bizony nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudja letenni a cigarettát. Nos nem kell egész életünkben dohányosnak lenni! Akad néhány fortély, ami hozzásegít a dohányzásról leszokáshoz.
 
Először is fejben kell eldönteni mindent, tehát a tudatunkat kel befolyásolni ahhoz, hogy a dohányzásról leszoktassuk magunkat. Mindenki tudja, még az erős dohányosok is, hogy akaraterő kérdése az egész dohányzásról leszokás. Sokféle tudományos és tapasztalatbeli magyarázat van arra vonatkozóan, hogy a dohányzásnak milyen rendkívül súlyos és katasztrofális következményei lehetnek, nem csupán a dohányzó egyén számára, hanem a közvetlen családtagjaik számára is.
Az ember természeténél fogva nem született dohányosnak, gondoljunk csak bele: ha természetünkből eredően dohányzó lények lennénk, akkor valószínűleg lenne egy kéményszerű szervünk valahol a mellkasunkon, vagy a fejünkön.
Láttam egy többórás műsort az egyik külföldi csatornán amelynek a célja a dohányzásról leszokás elősegítése volt. Ebben a műsorban sokkoló képeket és felvételeket mutattak be notórius dohányzó emberek szenvedéseiről, az utolsó napjaikban. Döbbenetes és sokkoló felvételeket láttam dohányzó emberek tüdejéről és szívéről, amit mindennek lehetett nevezni csak nem emberi szerveknek.
Nekem ez bőven elég volt ahhoz, hogy leszokjak a dohányzásról, ugyanis szeretném megismerni az unokáimat.
 
Sokan tudják azt is, hogy a dohányzásról leszokás egyik ellenmagyarázata, a cselekmény hiánya, vagyis hiányzik maga a dohányzás cselekménye. De ez valóban csak magyarázat, nem valós, nem igazi ok, mert a cselekményt számos dologgal lehet pótolni. Tévhit az is, hogy a dohányzásról leszokás egyik következménye az elvonási tünet. Valójában a nikotin kb. 3 óra alatt teljesen kiürül a vérből, és attól kezdve az elvonási tünet csak önmagunknak bemagyarázott tévképzet.
Nos aki úgy dönt, hogy leszokik a dohányzásról, és a leszokás minden mondvacsinált nehézségét vállalja, azok bizonyára megtalálják, a megfelelő okot, hogy miért is szeretnének lemondani, és megtalálják azokat a módszereket is, amelyek hozzásegítik szándékuk megvalósításához.
A trükk egyszerü, bármennyire is elcsépelt és misztikátlan a dolog:  Csak tedd le és ne nyúlj hozzá többé!!!
A varázsszó pedig: Nincsen szükségem rá!!!
Fontos, hogy kijelentsük magunknak: Nincs szükségem a cigarettára!!! Ez az egyik alapja a leszokásnak. Használhatunk különféle segédeszközöket: tapaszokat leszoktató teákat is. Minden módszer jó, mindenféle taktika működik, de ne feledjük el, hogy a dohányzásról leszokás mindig a fejben kezdődik.
 
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dohanyzasrolleszokas.blog.hu/api/trackback/id/tr421991843